ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de Apel pentru informarea alegătorilor a înregistrat circa 1 000 de apeluri de la cetățeni

10:33 | 31.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. În perioada 19 septembrie - 27 octombrie curent, Centrul de Apel pentru informarea alegătorilor a înregistrat circa 1 000 de apeluri de la cetățeni, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), începând cu 5 octombrie s-a atestat o creștere a apelurilor din partea cetățenilor, iar principalele întrebări sunt: cum pot verifica la ce secție de votare sunt arondați, cum se pot verifica în listele electorale, actele în baza cărora pot vota, detalii despre votarea la locul aflării și informații despre votarea conform înregistrării la domiciliu și reședința valabilă.

Cetățenii cu drept de vot pot solicita informații despre organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent la Centrul de Apel, cu numărul unic de telefon (+373) 22 880101. Astfel, alegătorii pot afla date cu privire la arondarea la secții de votare, procedura de vot, actele în baza cărora pot vota, informații privind domiciliul sau reședința într-o unitate administrativ-teritorială, etc.

De asemenea, în perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda asistenţa necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităţilor publice locale, dar şi membrilor organelor electorale inferioare pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

Linia de informare a Centrului de Apel va funcţiona de luni până vineri, între orele 8.00-17.00, iar în perioada 5-7 și 19-21 noiembrie curent, programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a țării. Acesta va funcționa până pe 21 noiembrie curent.

Foto: CEC

img23008622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!