ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Leova este cercetat de CNA pentru finanțarea partidelor politice

11:38 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Un bărbat din Leova este cercetat de Centrul Național Anticorupție /CNA/ pentru finanțarea ilegală a formațiunilor politice și spălare de bani a partidelor politice, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, bănuitul ar fi transmis câte 500 de lei pentru fiecare agitator al unei formațiuni politice, numărul total al acestora fiind de 322 în orașul Leova și alte localități ale raionului.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, au fost ridicate mai multe înscrisuri de ciornă din care rezultă că, până la momentul actual, au fost repartizate în jur de 160 000 de lei persoanelor atrase în activitatea de promovare a formațiunii. De asemenea, alte 12 000 de lei au fost ridicate în urma percheziției corporale a bănuitului.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în acest caz, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate.

Foto: CNA

img23008626

img23008626

img23008626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!