ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, se află în vizită de lucru în Republica Moldova

11:34 | 31.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Vicepreședintele Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, este în vizită în Republica Moldova pentru două zile, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, astăzi, va avea un prânz de lucru cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În agenda vizitei sunt prevăzute întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, deputații care fac parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Bulgaria, și cu prim-ministrul Dorin Recean. 

Miercuri, președintele Maia Sandu și vicepreședintele Iliana Iotova vor merge la Taraclia, unde vor participa la ceremonia de inaugurare a monumentului eroului național al Bulgariei, Vasil Levski. La fel, vor vizita Centrul multicultural pentru tineri „Vasil Levski”, unde vor discuta cu elevii de la patru licee din orașul Taraclia.

Vizita vicepreședintelui Iotova este prilejuită de marcarea Zilei bulgarilor basarabeni pe 29 octombrie și Zilei iluminiștilor bulgari pe 1 noiembrie, când bulgarii sărbătoresc spiritualitatea și identitatea națională. 

Foto: bnr.bg

img23008631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!