ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 372 de cazuri

12:52 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. În Republica Moldova, în perioada 23-29 octombrie au fost înregistrate 372 de cazuri de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 36 de cazuri (9,7% din numărul total). În aceeași perioadă, au fost efectuate 11 558 de teste și au fost înregistrate șapte cazuri de deces ca rezultat al infecției COVID-19.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Foto simbol

img23008636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!