ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au prezentat recomandări pentru părinți și copii privind respectarea măsurilor de siguranță în timpul vacanței de toamnă

13:43 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Oamenii legii au prezentat recomandări pentru părinți și copii privind respectarea măsurilor de siguranță în timpul vacanței de toamnă, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Oxana Toderiță, a specificat că recomandările au drept scop prevenirea delincvenței juvenile, a traumatismelor în rândul copiilor, infracțiunilor comise împotriva acestora, precum și asigurarea securității minorilor.

„Copiii trebuie să fie supravegheați permanent și să nu fie lăsați singuri în casă. Părinții trebuie să aibă grijă unde și când merg copiii, cum traversează strada. Totodată, părinții trebuie să acorde copiilor toată atenția de care au nevoie, să discute deschis cu aceștia despre problemele pe care le au, iar pe cei mici să-i învețe că în cazul în care se rătăcesc să cunoască numele complet al părinților, numărul de telefon al acestora, precum și adresa de domiciliu”, a spus Oxana Toderiță.

Totodată, polițiștii au prezentat recomandări pentru copii. „Aceștia nu trebuie să deschidă niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă spun că sunt trimişi de părinţi. Totodată, uşa trebuie să fie mereu încuiată. La fel, nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe internet, nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă. Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiţi amenințați sau aveţi o urgență. În situații de risc, apelați cu încredere la poliție sau sunați la numărul 112”, a afirmat Oxana Toderiță.

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au ieşit astăzi în vacanța de toamnă, care va dura cinci zile. Aceștia vor reveni la ore pe 6 noiembrie.

Foto: agora.md

img23008638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!