ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Energiei a venit cu o reacție în cazul declarațiilor bașcanului Găgăuziei privind tarifele la gaz

19:49 | 31.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Ministrul Energiei Victor Parlicov a venit astăzi cu o reacție după ce bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a afirmat că locuitorii din autonomie ar putea achita un tarif de 10 lei pentru un metru cub de gaz, transmite MOLDPRES.

„Şor promite gaz ieftin, noi facem. E adevărat, ei promit mai frumos, decât se poate face. În timp ce ei furnizează doar ştiri, Energocom a reușit să procure suficient gaz până în februarie și la prețuri mult mai mici decât ne oferă Gazprom, fapt care ne-a permis să reducem tariful la gaz la 16,73 lei pentru consumatorii casnici”, a declarat ministrul Energiei. 

„Vă propun mai jos două anunțuri, din aprilie a lui Şor și de azi a Evgheniei Guțul. Vă rog să găsiți 10 diferențe. Și să-l întrebați pe Şor unde e acel miliard de metri cubi, poate tot acolo unde e și miliardul de dolari?”, a menționat Victor Parlicov. 

Reacția ministrului Energiei vine după ce astăzi bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a anunțat că locuitorii din autonomie ar putea achita un tarif de 10 lei pentru un metru cub de gaz. Promisiunea a fost făcută în plină campanie electorală pentru alegerile generale locale din 5 noiembrie curent, deși de stabilirea tarifelor la gaz este responsabilă Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Foto simbol

img23008647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!