ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE: Egiptul a aprobat ieșirea unui număr limitat de cetățeni străini din Fâșia Gaza

12:07 | 01.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Egiptul a aprobat ieșirea unui număr limitat de cetățeni străini din Fâșia Gaza, în mare parte fiind vorba de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău, care a precizat că autoritățile țării noastre au furnizat listele necesare tuturor părților implicate și interacționează cu Ministerul de Externe al Egiptului pentru asigurarea evacuării în siguranță a cetățenilor noștri, transmite MOLDPRES.

„MAEIE monitorizează situația din regiune în regim permanent. Cunoaștem că Egiptul a aprobat ieșirea unui număr limitat de persoane din Fâșia Gaza, în mare parte este vorba despre cetățeni care au nevoie de îngrijiri medicale, deci nu vorbim despre evacuarea masivă. Niciun cetățean moldovean la această etapă nu este rănit, respectiv cetățeni ai Republicii Moldova nu au fost evacuați prin intermediul acestei posibilități”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Un funcționar consular al Republicii Moldova se află în Egipt pentru a oferi asistența necesară cetățenilor noștri la traversarea punctului de trecere, inclusiv eliberând acte de călătorie provizorie.

MAEIE a comunicat că, potrivit datelor actuale, se așteaptă că tranzitul prin punctul de trecere Rafah va fi permis inițial pentru personalul organizațiilor internaționale și pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale.

Conform informațiilor oficiale, în prezent, în Fâșia Gaza se află peste 7000 de cetățeni străini, iar evacuarea acestora se va desfășura gradual.

img23008667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!