ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă două persoane au predat poliției banii primiți pentru a vota reprezentanții unui partid politic la alegeri

12:18 | 02.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Încă două persoane din nordul țării au predat poliției banii primiți pentru a vota reprezentanții unui partid politic la alegerile locale generale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), două femei în vârstă de 37 și 47 de ani s-au prezentat la sediul inspectoratului și au declarat că au primit câte 1 000 de lei (circa 50 de euro) de la reprezentanții unui partid politic pentru a vota în favoarea acestora la alegerile locale generale din 5 noiembrie. Tot din contul acestei sume urmau să convingă și alte persoane din localitate să voteze la funcția de primar reprezentantul acestui partid.

„Femeile au declarat că au decis predarea mijloacelor financiare pentru a nu fi cercetate penal. În acest context, IGP a îndemnat cetățenii să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte legea”, a precizat instituția.

Conform Codului Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37 500 lei până la 57 500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, pedeapsă aplicată persoanei fizice.

Ieri, două persoane dintr-o localitate din nordul țării au predat benevol poliției mijloace bănești primite în schimbul voturilor care urmau a fi exprimate la alegerile locale generale, în favoarea unui partid politic. Bărbatul și femeia au declarat că au primit câte 1000 de lei de la reprezentanții unui partid politic pentru a vota în favoarea acestuia la alegeri.

img23008718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!