ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste trei mii de pedagogi din 50 de școli vor beneficia de stagii de formare continuă gratuite

12:48 | 02.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Peste trei mii de cadre didactice din 50 de instituții de învățământ vor beneficia de stagii de formare continuă gratuite în cadrul proiectului național „Investim în profesori”. În acest scop, din bugetul de stat au fost alocate șase milioane de lei, transmite MOLDPRES. 

Ministerul Educației și Cercetării a selectat 50 de instituții beneficiare din totalul celor 88 de școli care au aplicat la proiect. Pentru prima etapă au fost selectate cele mai mari instituții de învățământ din 29 de raioane și municipii. La fel, au fost acceptate și instituțiile de învățământ care au dezvoltat parteneriate locale, asigurând participarea a minim 60 de cadre didactice per instituție sau consorțiu.  

Programul de formare continuă se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2023, conform unui orar agreat cu furnizorul de formare continuă, iar echipa de formatori se va deplasa în fiecare instituție de învățământ.

Programul include 75 de ore de contact direct cu formatorii, 100 de ore de studiu individual, 35 de ore de follow-up și până la 90 de ore de mentorat și consiliere pentru fiecare instituție de învățământ. 

Tematicile formărilor au fost selectate în colaborare cu cadrele didactice, pentru ca să răspundă necesităților acestora. Astfel, vor fi abordate subiecte precum inteligența emoțională, starea de bine a cadrelor didactice, cultura organizațională în cadrul instituției, comunicarea eficientă cu elevii, adaptarea la diversitatea elevilor, construirea încrederii și respectului în cadrul instituțiilor de învățământ. Unul dintre module va fi dedicat relației dintre cadrele didactice și părinți, inclusiv comunicarea eficientă, stabilirea unor parteneriate bazate pe respect, implicarea familiei în viața instituției de învățământ. Totodată, va fi abordat pe larg și subiectul educației incluzive.

img23008719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!