ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi este ultima zi în care este permisă agitația electorală

10:08 | 03.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Astăzi este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în sau din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Conform Codului contravențional, continuarea în zilele menționate a agitației electorale de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie o contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale (de la 2000 până la 3000 de lei) aplicată persoanei fizice sau de la 100 la 150 de unități convenționale (de la 5000 până la 7500 de lei) pentru persoanele juridice.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie curent. 

img23008747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!