ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE: Prețurile la carburanți continuă tendința de scădere

12:10 | 03.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată în ultima perioadă o ușoară tendință de descreștere a cotațiilor Platts la produsele petroliere la bursele internaționale, transmite MOLDPRES. 

Astfel, în intervalul ultimelor 14 zile utilizat la calcularea prețurilor maxime, cotațiile Platts la combustibili s-au redus cu 38,5 dolari per tonă la benzină și cu 51,75 dolari per tonă la motorină. Respectiv, micșorarea reprezentă circa 4,6% la benzină și 5,6% la motorină.

În aceste condiții, pentru următoarele trei zile, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 07 de bani per litru, în scădere cu patru bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 23 de lei și 18 bani per litru, prețul fiind mai mic cu șapte bani. Noile tarife au fost stabilite pornind de la algoritmul bazat pe valoarea medie a cotațiilor Platts pentru 14 zile anterioare, corelată la cursul de schimb leu/dolar.

img23008755

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!