ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul României a transmis un mesaj în contextul alegerilor locale generale din R. Moldova

18:25 | 05.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Premierul României a transmis astăzi un mesaj de susținere candidaților care reprezintă forțele democratice și proeuropene la alegerile locale generale din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Într-un mesaj pe pagina sa oficială, șeful Executivului de la București a scris că “le urează mult succes tuturor candidaților care reprezintă forțele democratice și proeuropene în alegerile locale de azi din Republica Moldova”.

“Avem nevoie ca localitățile din Republica Moldova să fie conduse de aleși locali cu o viziune clară către valorile occidentale. Eliminarea așa-zisei limbi moldovenești nu ar fi fost posibilă fără susținerea unei administrații proeuropene în Republica Moldova”, a conchis oficialul.

Astăzi, au loc alegerile locale generale. Cetățenii vor vota pentru viitorii primari și consilieri locali. Astfel, la acest scrutin urmează să fie aleși aproape 900 de primari și peste 11 000 de consilieri locali. În toată țara au fost deschise 1 958 de secții de vot.

img23008829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!