ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS va avea 20 de consilieri în CMC

14:34 | 06.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Partidul Acțiune și Solidaritate /PAS/ va avea 20 de consilieri în cadrul Consiliului Municipal Chișinău /CMC/. Anunțul a fost făcut de președintele formațiunii Igor Grosu în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Grosu a menționat că formațiunea din care face parte și-ar fi dorit o capitală condusă “de un primar european cu adevărat, însă respectă alegerea chișinăuienilor”.

„Vom învăța de la acest vot și vom munci și mai mult ca să câștigăm încrederea oamenilor. Le mulțumim echipelor din toate sectoarele municipiului și din suburbii pentru munca depusă. Chișinăuienii ne-au oferit susținerea pentru a proteja orașul în CMC.  84.614 cetățeni au votat pentru ca în Consiliul municipal să fie o echipă PAS puternică. Cei 20 de consilieri ai PAS vor supraveghea, alături de societatea civilă, toate acțiunile din primărie și nu vor tolera nicio decizie care să submineze parcursul european. Vom fi cu ochii pe primarul pro Kremlin. Înțelegem că avem mult de lucru și multe provocări în față. Știm că mereu se poate mai bine, totodată sprijinul oamenilor ne fac mândri de Moldova. Lupta pentru valorile importante, independență, democrație, libertate nu a fost niciodată ușoară”, a opinat Grosu.

Pentru fotoliul de primar al capitalei, la alegerile de duminică, au concurat 27 de pretendenți, printre care și candidatul PAS, Lilian Carp, care a fost pe locul doi în preferințele chișinăuienilor. Postul de primar a fost obținut din primul tur de actualul edil, Ion Ceban.

img23008879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!