ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Nord va participa la crearea unui traseu turistic internațional dedicat străvechii culturi Cucuteni

11:34 | 08.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din ţara noastră și ADR a Asociației Comunităților Teritoriale Tavria (Ucraina) vor elabora un concept de proiect privind crearea unui traseu turistic dedicat străvechii culturi Cucuteni, care se întindea pe o suprafață de 350.000 kilometri pătrați, pe teritoriul actual al României, Republicii Moldova și Ucrainei, transmite MOLDPRES.

La această înțelegere s-a ajuns la un forum internațional de turism, organizat pe 3 noiembrie, în orașul Tulciîn, regiunea Vinnița, Ucraina, la care a participat şi directorul Agenției de Dezvoltare Regională  Nord, Maria Prisacari.

În intervenția sa, Maria Prisacari a prezentat avantajele turistice și perspectivele investiționale în sectorul turismului din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. „Grație condițiilor favorabile de care dispune și pitorescul locurilor, datorită patrimoniului cultural și religios existent, tradițiilor populare, obiceiurilor, specificului bucătăriei locale și regionale, Regiunea de Dezvoltare Nord deține un potențial turistic relativ ridicat, dar care necesită valorificare”, a estimat şefa ADR Nord.

Potrivit Mariei Prisacari, valorificarea atracțiilor turistice va determina atragerea turiștilor în regiune, va crea oportunități și creștere economică regională. „Totodată, investițiile în turism vor permite regiunii noastre să folosească potențialul său turistic pentru a-și îmbunătăți avantajele competitive”, a explicat sursa citată.

Forumul internațional de turism din orașul orașul ucrainean Tulciîn a reunit circa 130 de participanți, care au discutat pe marginea problemelor actuale ale dezvoltării turismului în Ucraina. Participanții au făcut schimb de idei despre construirea economiei comunităților în timpul războiului, au împărtășit experiențe și au stabilit relații de parteneriat.

img23008943

img23008943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!