ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„e-Monitorizare” - o nouă soluție digitală pentru autoritățile publice 

12:17 | 08.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Procesul de elaborare, monitorizare și raportare a implementării documentelor de politici publice va fi digitalizat și va deveni mai eficient. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi Conceptul Sistemului Informațional „e-Monitorizare”, transmite MOLDPRES

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, sistemul „e-Monitorizare” va servi drept platformă digitală comună pentru autoritățile publice din țară, ceea ce va asigura creșterea vitezei de schimb și prelucrare a datelor. Noul instrument, dezvoltat în baza soluțiilor tehnologice de ultimă oră, va permite monitorizarea în timp real a procesului de implementare a angajamentelor de asociere la Uniunea Europeană, dar și a angajamentelor naționale, care vin în suportul realizării agendei de integrare europeană. 

Prin urmare, va fi asigurată tranziția de la modalitățile tradiționale de procesare manuală a documentelor spre digitalizarea extensivă. Simplificarea proceselor și reducerea birocrației vor contribui la implementarea mai eficientă a politicilor publice și, ca rezultat, la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

img23008948

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!