ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei puncte rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene au fost blocate, anunţă ANTA

12:47 | 08.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunţat despre blocarea punctelor rutiere de trecere a frontierei polono-ucrainene Korczowa, Dorohusk și Hrebenne, ca parte a unei acțiuni de protest, organizată de către operatorii de transport polonezi, preconizată până la 3 ianuarie 2023, transmite MOLDPRES.

Conform informației transmise ANTA de către Ambasada Republicii Moldova în Polonia, organizatorii protestului susţin că, prin excepție, va fi permisă trecerea autoturismelor, autobuzelor, vehiculelor militare și de urgență, precum și celor care transportă combustibil, animale vii, ajutor umanitar, echipament militar, mărfuri periculoase sau perisabile. Acțiunea de protest este preconizată până la 3 ianuarie 2023.

În context, ANTA atenționează operatorii de transport să abordeze organizarea curselor în direcția Poloniei cu maximă responsabilitate, pentru evitarea situațiilor neprevăzute.

img23008956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!