ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, în urma deciziei Comisiei Europene: Este calea pe care au ales-o cetățenii noștri și rezultatul muncii pe care am depus-o cu toții

13:45 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Este calea pe care au ales-o cetățenii noștri și rezultatul muncii pe care am depus-o cu toții. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean după ce Comisia Europeană a recomandat astăzi statelor membre ale UE să deschidă negocierile de aderare ale Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES. 

„Zi importantă pentru Republica Moldova. Comisia Europeană a recomandat astăzi statelor membre ale UE să deschidă negocierile de aderare ale Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Este calea pe care au ales-o cetățenii noștri și rezultatul muncii pe care am depus-o cu toții. O recunoaștere a eforturilor noastre de a armoniza legislația națională la cea europeană, de a consolida instituțiile statului, de a moderniza satele și orașele, și de a ne adapta standardele și valorile comunitare”, a afirmat Dorin Recean.

Oficialul a adăugat că recomandarea pozitivă a Comisiei vine la un an și jumătate după ce Moldova a depus cererea de aderare la UE, „timp în care am consolidat aspirațiile noastre europene, reunindu-ne pentru Adunarea „Moldova Europeană”, și am format legături și mai puternice cu familia de state europene, organizând Summitul Comunității Politice Europene”.

Dorin Recean a mai precizat că anunțul Comisiei însă, nu trebuie privit ca o realizare finală. „Noi va trebuie să continuăm să muncim cu o intensitate și mai mare până vom deveni membri deplini ai Uniunii Europene. Este și principalul punct de referință pentru discuția șefilor de state și guverne la Consiliul European din decembrie, când va fi luată decizia finală privind deschiderea negocierilor”, a conchis șeful Executivului.

Comisia Europeană a recomandat astăzi țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. 

img23008962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!