ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații se întrunesc mâine în ședință plenară

17:11 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Deputații se întrunesc mâine în ședință plenară începând cu ora 10.00. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședinței, comunică MOLDPRES.

Deputații vor dezbate mâine opt proiecte de armonizare a cadrului normativ național cu prevederile legislației UE, printre care: modificări la Legea cu privire la gazele naturale și la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile; proiectul de lege privind protecția secretelor comerciale; modificări în domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe; proiectul de lege privind măsurile de protecție împotriva organismelor dăunătoare plantelor; proiectul de lege privind controalele oficiale în domeniul agroalimentar. Parlamentarii vor mai examina în prima lectură proiectul Codului funciar, proiectul de lege privind drepturile copilului, precum și modificări ale unor legi pentru a le aduce în concordanță cu recomandările formulate de Comisia de la Veneția.

Parlamentul urmează să examineze și ratificarea a cinci acorduri încheiate între Republica Moldova și Uniunea Europeană, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Agenția Franceză pentru Dezvoltare, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare au mai fost incluse o serie de inițiative legislative pe care deputații le vor examina în lectura a doua. Agenda ședinței include și proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Consiliul de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media.

img23008997

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!