ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eurodeputat: Președintele Maia Sandu și guvernul proeuropean de la Chișinău au câștigat încrederea întregii UE

17:11 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. În doar doi ani, Republica Moldova a devenit stat candidat și va începe negocierile la Uniunea Europeană. Președintele Maia Sandu și guvernul proeuropean de la Chișinău au câștigat încrederea întregii Uniuni Europene. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Siegfried Mureșan, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, este foarte important ca la următoarele alegeri din Republica Moldova să primească încredere tot politicienii proeuropeni care pot să ducă țara înainte.

„Avizul de astăzi al Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este o veste bună pentru oamenii din Moldova, dar și pentru toți cetățenii Uniunii. Siguranța și stabilitatea în UE depind de cât de sigure, stabile și mai bine integrate în Europa sunt țările din vecinătatea noastră. Prin urmare, o mai mare integrare europeană a Moldovei, precum și a Ucrainei, ne face să fim cu toții mai puternici și mai în siguranță. Anunțul de astăzi certifică faptul că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și că influența Rusiei în regiune este tot mai mică. Meritul principal pentru acest lucru aparține președintelui Maia Sandu și conducerii proeuropene de la Chișinău, care au respins toate formele de presiune din partea Rusiei din ultimii doi ani și au așezat țara pe un drum clar al reformelor și al integrării europene”, a opinat eurodeputatul.

Conform sursei citate, în urma avizului pozitiv de astăzi al Comisiei, decizia finală privind începerea negocierilor trebuie luată de Consiliul European în luna decembrie.

img23008998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!