ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turul II al alegerilor locale generale va avea loc pe 19 noiembrie curent

17:08 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Pe data de 19 noiembrie curent, în 273 de localități din țară se va desfășura turul II al alegerilor locale generale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Hotărârea CEC vine în contextul în care, în primul tur al alegerilor locale generale, niciun candidat pentru funcția de primar în aceste localități nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

„Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur”, a precizat CEC.

Conform legislației electorale, candidații care au trecut în al doilea tur de scrutin pot desfășura campanie electorală după stabilirea datei celui de-al doilea tur de scrutin prin hotărârea CEC. Agitația electorală se admite doar până în ziua de vineri înainte de ziua votării, adică 17 noiembrie curent.

În primul tur al alegerilor locale generale au fost aleși 623 de primari, care au acumulat mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate.

img23009000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!