ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova, printre 11 țări lidere pe dimensiunea de digitalizare

09:06 | 09.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova se alătură campaniei globale 50-in-5, fiind una dintre 11 țări care se angajează să implementeze infrastructura publică digitală (DPI) într-o manieră sigură, incluzivă și interoperabilă, transmite MOLDPRES.

Campania reunește mai multe țări care s-au angajat să accelereze adoptarea DPI prin împărtășirea cunoștințelor, a celor mai bune practici și a tehnologiilor concepute pentru acest scop – inclusiv bunuri publice digitale – care pot reduce costurile și maximiza impactul inițiativelor.

Scopul campaniei este ca în următorii cinci ani, 50 de țări să pună în practică cel puțin o componentă de DPI. 

„Moldova a făcut progrese considerabile în transformarea digitală și ne angajăm să sprijinim și să învățăm de la colegii noștri de frunte, în timp ce lucrăm împreună pentru a ne atinge obiectivele comune”, a spus vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Pentru Republica Moldova campania 50-in-5 înseamnă consolidarea cooperării digitale. Învățarea de la alții, în timp ce țara își va împărtăși experiența, va contribui la realizarea planurilor de dezvoltare a infrastructurii publice digitale, a precizat Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

img23009006

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!