ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegătorii pot solicita urna mobilă pentru turul II al alegerilor locale generale

09:51 | 09.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a anunțat astăzi că alegătorii pot solicita votarea la locul aflării pentru turul II al alegerilor locale generale din 19 noiembrie 2023. Cererile depuse pentru turul întâi nu sunt valabile și la turul al doilea, comunică MOLDPRES.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris, până la ora 14.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 14.00, dacă se prezintă şi certificat medical.

Reamintim că persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează cel puțin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialele necesare votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

img23009015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!