ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cei 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

10:19 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Cei 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România, iar în prezent sunt în drum spre Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu la începutul ședinței plenare de astăzi a Legislativului, comunică MOLDPRES.

Speakerul a mulțumit conducerii României dar și autorităților egiptene pentru suportul oferit în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni.

Cei 36 de moldoveni au aterizat la București cu o aeronavă specială, alături de cetățeni români. Aceștia s-au pornit de la București, urmând să ajungă la Chișinău în prima parte a acestei zile.

Premierul român, Marcel Ciolacu a mers în Egipt special ca să fie alături de românii aduși acasă din Fâșia Gaza. La sosirea pe aeroportul Otopeni, Marcel Ciolacu a declarat că au fost recuperați 129 de cetățeni, atât români cu cetățenie română, cât și români din Republica Moldova.

Potrivit diplomației de la Chișinău 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au cerut asistență, inclusiv evacuarea, din cei aproximativ 100-120 de cetățeni înregistrați în această zonă.

img23009017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!