ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a salutat recomandarea Comisiei Europene de începere a negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

10:44 | 09.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a salutat, în ședința plenară de astăzi, recomandarea Comisiei Europene de începere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că, ieri, Moldova a primit o noutate îmbucurătoare pentru viitorul țării noastre.

„Această decizie trebuie să ne responsabilizeze și mai tare în procesul nostru de reformare a Republicii Moldova, prin realizarea tuturor reformelor așteptate de cetățenii noștri, fiindcă cu toții vrem să trăim într-un stat sigur și prosper”, a spus Igor Grosu.

În mesajul adresat, președintele Parlamentului a remarcat că țara noastră are în față un drum clar spre o Moldovă europeană. „Noi vom reuși prin unitate, alegeri înțelepte și foarte multă muncă. Acum trebuie să ne intensificăm eforturile de aderare și așteptăm cu optimism decizia finală a Consiliului European privind începerea negocierilor care va avea loc la mijloc de decembrie”, a precizat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a dorit succes tuturor instituțiilor implicate în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE.

img23009019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!