ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună Roșie va avea o delegație în R. Moldova

12:15 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi acordul dintre Republica Moldova și Federația Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună (FISCRSR), comunică MOLDPRES.

Acordul prevede că FISCRSR va putea să stabilească sediul pentru o delegație în Moldova și va beneficia de privilegii și imunități la fel ca toate organizațiile internaționale cu oficiu în țara noastră.

Astfel, FISCRSR va putea contracta, dobândi și dispune de bunuri mobiliare și imobiliare în țara noastră. În același timp, Republica Moldova își asumă angajamentul să faciliteze activitățile umanitare ale Federației și să garanteze inviolabilitatea sediilor, bunurilor, precum și o serie de înlesniri de natură fiscală și vamală.

Activitatea Federației Internaționale a Societății de Cruce Roșie și Semilună este orientată spre pregătirea pentru orice dezastre, reacția la crize, ocrotirea sănătății, protecția persoanelor vulnerabile. 

img23009026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!