ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Convorbirea telefonică a vicepremierului Nicu Popescu cu omologul român, Luminița Odobescu

15:09 | 09.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. După publicarea Raportului de Extindere al UE, ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o conversație telefonică cu Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe al României, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

În cadrul discuției, diplomatul moldovean a exprimat recunoștința față de sprijinul continuu al României în parcursul european al Republicii Moldova. Momentul semnificativ de ieri, când Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova, a fost posibil inclusiv datorită susținerii constante a României.

De asemenea, datorită partenerilor noștri români, care au pus la dispoziție o aeronavă pe direcția Cairo - București, am reușit să evacuăm în siguranță 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza, care au ajuns astăzi acasă. În această situație dificilă, România a demonstrat din nou solidaritatea față de R. Moldova. 

img23009037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!