ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reabilitarea drumului regional în raionul Rezina a îmbunătățit calitatea vieții locuitorilor din zonă

09:51 | 11.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Proiectul de reabilitare a drumului regional în raionul Rezina reprezintă un exemplu pozitiv al cooperării dintre ADR Centru, beneficiari și autoritățile locale, care are un impact semnificativ asupra dezvoltării infrastructurii rutiere și a îmbunătățit calitatea vieții locuitorilor din zonă, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

La această concluzie s-a ajuns după ce ADR Centru a desfășurat în această săptămână o vizită de monitorizare post-implementare la proiectul "Reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13 M2- R20". Scopul acestei vizite a constat în evaluarea impactului proiectului asupra comunităților locale și a calității vieții locuitorilor din Mincenii de Jos și Mincenii de Sus; Horodiște și Slobozia-Horodiște; Lalova și Țâpova, pentru care accesul către drumul național R20 a devenit mai confortabil, potrivit sursei citate.

Lucrările efectuate în cadrul proiectului regional, desfășurate între august 2017 și decembrie 2020, au inclus modernizarea a 20 de kilometri de drumuri publice și reabilitarea a 15 podețe. Aceste intervenții au facilitat accesul către localitățile izolate cu potențial turistic din raionul Rezina, inclusiv către obiectivele turistice din satul Lalova și Mănăstirea Țâpova. De asemenea, conform autorităților locale, reabilitarea drumului regional a contribuit la îmbunătățirea accesului către piețele regionale și locale, sporind eficiența activității economice și mobilitatea populației, precum și facilitând transportul de servicii și bunuri în zonă, explică ADR Centru.

În cadrul vizitei de monitorizare, s-a constatat că porțiunea de drum și rigolele de scurgere a apelor pluviale sunt îngrijite, curățate și întreținute corespunzător de către instituțiile care au în gestiune acest segment. „Aceasta confirmă succesul proiectului în asigurarea unei investiții durabile și a unui impact pozitiv asupra comunităților locale”, rezumă ADR Centru.

img23009086

img23009086

img23009086

img23009086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!