ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mesaj de sprijin pentru parcursul european al Republicii Moldova a fost transmis de președintele Sloveniei la întrevederea cu speakerul moldovean

19:31 | 16.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Un mesaj puternic de sprijin pentru parcursul european al Republicii Moldova a transmis astăzi președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, la întrevederea cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. În cadrul discuțiilor, oficialii s-au referit la ultimele evenimente din țară, dar și din regiune, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

„Noi, moldovenii, prin votul nostru la ultimele trei scrutine electorale, am exprimat clar dorința noastră de a face parte din Uniunea Europeană”, a declarat Igor Grosu.

Șeful legislativului s-a referit și la progresele înregistrate de Republica Moldova în procesul legislativ, dar și la pericolele la care este supusă țara noastră. „Este vorba de războiul hibrid, ingerința Rusiei în alegeri, rezistența din partea grupărilor corupte în procesul de reformare a justiției. În pofida acestor provocări, noi, însă, continuăm să adoptăm legi care să ne facă rezilienți din punct de vedere economic, energetic și al securității”, a subliniat președintele Parlamentului.

Oficialii au convenit să existe o cooperare mai intensă între cele două țări în domenii precum securitatea cibernetică, mediul, dar și transferul de expertiză în procesul negocierilor de aderare la UE.

„Vizitele de azi ale celor doi președinți ne demonstrează încă o dată că nu suntem singuri, că avem parteneri de nădejde”, a concluzionat președintele Parlamentului.

img23009238

img23009238

img23009238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!