ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ziua alegerilor, ASP va elibera gratuit buletine de identitate provizorii

09:15 | 19.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat că astăzi, în ziua desfășurării turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor în unele circumscripții electorale municipale orășenești și sătești, centrele multifuncționale ale instituției vor elibera gratuit buletine de identitate provizorii cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, care în ziua scrutinului nu dețin acte de identitate necesare votării, transmite MOLDPRES.

Astfel, astăzi pot obține buletin de identitate provizoriu cetățenii înregistrați la domiciliu sau la reședința temporară până la data de 05.08.2023, precum și cei care și-au schimbat domiciliul/reședința temporară în perioada 07.08.2023 – 17.11.2023 în aceeași unitate administrativ-teritorială (comună, oraș, municipiu). Totodată, de serviciu pot beneficia studenții și elevii cu drept de vot, înmatriculați la o instituție de învățământ amplasată în una din unitățile administrativ-teritoriale în care va avea loc turul al doilea de scrutin în care și-au stabilit domiciliul sau reședința temporară după data de 05.08.2023, la prezentarea carnetului de student/elev cu înscrieri privind instituția de învățământ la care sunt înmatriculați din localitatea respectivă.

În același timp, astăzi centrele multifuncționale ale ASP vor asigura înregistrarea la reședința temporară în unitățile administrativ-teritoriale în care va avea loc turul al doilea de scrutin, a studenților și elevilor cu drept de vot înmatriculați la o instituție de învățământ din această localitate, la solicitarea acestora.  

Informații suplimentare pot fi solicitate la telefoanele de contact ale Serviciului suport clienți: 14-909 sau (+373) 022-25-70-70.

img23009298

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!