ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP a înregistrat 140 de cazuri de încălcări la scrutinul de astăzi

22:25 | 19.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Până la ora 21.00, Inspectoratul General al Poliției a informat Comisia Electorală Centrală despre înregistrarea a 140 de cazuri de încălcări sau incidente la alegerile locale generale, comunică MOLDPRES.

Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, dintre acestea, cele mai multe sesizări au fost vizavi de transportarea organizată a alegătorilor, inclusiv la Comisia Electorală Centrală a parvenit o sesizare privind transportarea organizată a alegătorilor în localitatea Corjova, Dubăsari.

“Și în total, avem 45 de cazuri sesizate de acest fel, 27 de cazuri țin de fotografierea buletinului de vot. Într-un caz am fost informați că buletinul de vot a fost deteriorat, ceea ce constituie o contravenție și s-a întocmit proces-verbal. În 26 de cazuri a fost atestată agitație electorală. Alte 5 cazuri se examinează sub aspect de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor”, a spus șeful CEC.

Conform sursei citate, în toate cazurile agenții constatatori desfășoară activități de colectare și administrare a probelor.

img23009317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!