ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu: „Decizia de a deschide negocierile pentru aderarea R. Moldova la UE este victoria noastră a tuturor”

19:42 | 14.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. Mesajul a fost transmis de șefa statului Maia Sandu, informează MOLDPRES.

Oficialul a adresat un mesaj de felicitate tuturor concetățenilor. „Dragi moldoveni, felicitări! 27 de șefi de stat și de guvern ai Uniunii Europene au zis „da” pentru țara noastră, au zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră. Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

Șeful statului a remarcat că succesul de azi este meritul întregii societăți. „Este succesul tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a afirmat Maia Sandu.

Consiliul European a votat astăzi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia vine după ce pe 8 noiembrie curent, Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

img23010178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!