ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a majorat suma destinată întreținerii drumurilor publice

15:13 | 21.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificări la Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023. Modificările sunt determinate de redistribuirea mijloacelor Fondului rutier în funcție de necesitățile Programului și alocarea mijloacelor suplimentare, transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru întreținerea de rutină a drumurilor pe timp de iarnă, suma va fi majorată cu 38,5 mln lei (1,9 mln de euro), bani destinați pentru suplinirea stocurilor de material antiderapant pentru sezonul rece 2023-2024. Suma utilizată și pentru întreținerea de rutină a drumurilor pe timp de vară va crește cu 7,7 mln lei. 

În același timp, va fi micșorată cu 6,8 mln lei finanțarea pentru executarea lucrărilor de întreținere periodică a sistemului de siguranță rutieră, dar și pentru lucrările de reparație a drumurilor regionale, cu 49,5 mln de lei.

La capitolul „Reparații capitale a drumurilor și podurilor” vor fi alocate mijloace suplimentare necesare pentru finalizarea proiectelor de reparație capitală a drumurilor naționale, precum și a unor poduri, în sumă de 24,5 mln de lei.

img23010365

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!