ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Justiției a venit cu un mesaj pentru participanții la Adunarea procurorilor

11:33 | 22.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Este momentul să demonstrați că vă doriți schimbarea și să puneți umărul ca acest lucru să se întâmple. Acesta este mesajul transmis de ministru Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, procurorilor care participă astăzi la Adunarea Generală a Procurorilor, comunică MOLDPRES.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială, șeful de la Justiție a menționat că astăzi este o zi foarte importantă pentru sistemul procuraturii.

„Are loc continuarea Adunării Generale a Procurorilor, unde urmează să fie aleși membrii Consiliului Superior al Procurorilor, dintre candidații care au trecut evaluarea integrității etice și financiare (pre-vettingul). Îndemn și încurajez toți procurorii să se implice activ în acest exercițiu și să avanseze pentru ca să fie format un organ de auto-administrare cu membri profesioniști și integri, care să contribuie la reformarea justiției și combaterea corupției, la creșterea încrederii oamenilor în procuratură. Acest lucru este esențial atât pentru țară, cât și în contextul angajamentelor noastre în procesul de aderare la UE. Acum, este de datoria fiecăruia, inclusiv a procurorilor, să contribuie ca aceste angajamente să fie realizate. Stimați procurori, societatea are așteptări mari și justificate. Este momentul să demonstrați că vă doriți schimbarea și să puneți umărul ca acest lucru să se întâmple”, a scris ministrul.

Astăzi, la Moldexpo, are loc Adunarea Generală a Procurorilor. La eveniment participă 490 de procurori.

img23010395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!