ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Crăciun pe stil nou, 410 angajați ai IGSU vor fi gata să intervină în situații de risc

10:50 | 24.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. De Crăciun pe stil nou, 410 angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu 140 de unități de tehnică vor fi gata să intervină în situații de risc. Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale, informează MOLDPRES.

În vederea evitării situațiilor de risc, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile anti-incendiare la exploatarea surselor de încălzire, dar și regulile de instalare a pomului de Crăciun.

„Specialiștii recomandă ca bradul să fie montat pe un suport stabil și să nu atingă podul și peretele, caloriferele și instalații electrice, dar și cele de încălzit. Totodată, salvatorii atenționează că este strict interzis aprinderea lumânărilor pe pomul de Crăciun, utilizarea instalațiilor și decorațiunilor defecte. La fel, pompierii îndeamnă oamenii ca luminițele și ghirlandele să fie deconectate pe timp de noapte”, a precizat IGSU.

Pentru evitarea producerii incendiilor, dar și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt îndemnați să respecte normele de exploatare a sobelor și instalațiilor de încălzit locuințele. Salvatorii recomandă persoanelor să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.

„O atenție sporită trebuie acordată și minorilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Astfel, în condiții de temperaturi oscilante, maturii sunt îndemnați să monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și bazinelor acvatice”, a comunicat IGSU.

În situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să sune de urgență la Serviciul 112.

img23010425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!