ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atenție, șoferi: În nordul și centrul țării, pe unele porțiuni de drum, persistă ceața

09:30 | 29.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Oamenii legii au atenționat șoferii că în nordul și centrul țării, pe unele porțiuni de drum, persistă ceața. În aceste condiții, vizibilitatea în trafic scade considerabil, informează MOLDPRES.

Astfel, polițiștii recomandă șoferilor să se deplaseze cu o viteză redusă și să se asigure temeinic înainte de orice manevră pe care intenționează să o facă. Totodată, nu uitați înainte de a începe deplasarea să conectați fază scurtă a luminii de întâlnire și luminile anti-ceață.

De asemenea, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să mărească distanța în timpul circulației și să nu iasă la depășire fără a se asigura. În cazul în care șoferul rămâne în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale. Conducătorii auto trebuie să fie atenți la drum, în condițiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localități, iar aceștia se deplasează pe carosabil.

La fel, polițiștii recomandă pietonilor să traverseze strada doar prin locurile permise și doar după ce se asigură. Totodată, în condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, persoanele sunt îndemnate să poarte îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observate cu ușurință.

img23010527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!