ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu: „Am reușit să transformăm visul european într-o realitate palpabilă”

18:01 | 24.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Șefa statului a participat la evenimentul public de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene la care șeful diplomației, Nicu Popescu, și-a depus mandatul, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Astăzi, i-am înmânat cea mai înaltă distincție de stat - „Ordinul Republicii”, vicepremierului Nicu Popescu, un diplomat vizionar și, probabil, cel mai remarcabil ministru al afacerilor externe și integrării europene pe care l-a avut vreodată țara noastră”, a subliniat președintele Maia Sandu. 

Președintele a mai punctat că, în urmă cu doi ani și jumătate, când Nicu Popescu a preluat mandatul de ministru, Republica Moldova era izolată, viitorul nostru era incert, iar obiectivele de integrare europeană păreau îndepărtate și greu de atins. 

De asemenea, șefa statului a mai subliniat că datorită profesionalismului și energiei lui Nicu Popescu, R. Moldova și cetățenii săi au reușit să depășească obstacolele, să transforme visul european într-o realitate palpabilă, să construiască parteneriate solide cu multe state și să protejeze pacea.

„I-am mulțumit domnului Popescu pentru tot ce a făcut pentru Republica Moldova, pentru fiecare dintre noi. Sunt sigură că va continua să ne rămână alături în efortul nostru de a deveni parte a marii familii europene. Mulțumesc mult, Nicu!”, a declarat președintele Maia Sandu.

img24000487

img24000487

img24000487

img24000487

img24000487

img24000487

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!