ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, după întrevederea cu omologul său maghiar, Viktor Orbán: „Republica Moldova este un loc sigur pentru investiții”

18:44 | 25.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Posibilitățile de atragere a noi investiții în Republica Moldova, consolidarea colaborării în domeniile prioritare și implementarea reformelor care asigură bunăstarea cetățenilor au fost discutate astăzi de către prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu omologul său maghiar, Viktor Orbán, la Budapesta. Șeful Guvernului ungar a anunțat despre reluarea cursei Chișinău - Budapesta, până la sfârșitul lunii martie a anului curent, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Executivului.

Premierul Dorin Recean a menționat că țara noastră își dorește să consolideze relațiile de cooperare cu Ungaria și să le extindă în domenii noi de cooperare, inclusiv cel economic. „Am salutat faptul că, în pofida contextului internațional din ultimii 2 ani, schimburile comerciale au depășit 200 de milioane de euro. Există un potențial bun de dezvoltare pe IT, electronică, energie, agricultură, farmaceutică și finanțe”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Oficialii au discutat și despre proiectele mari de infrastructură și energetică regionale, care oferă perspective importante de dezvoltare economică pentru țările noastre, precum Inițiativa celor Trei Mări și coridorul de transport al gazelor Grecia - Bulgaria - România - Ungaria. 

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat că obiectivul țării noastre este integrarea europeană și că Guvernul mizează în continuare pe sprijinul președinției maghiare a Consiliului European care va începe la 1 iulie. „Mă bucur să știu că Ungaria susține eforturile noastre de a construi Europa la noi acasă”, a afirmat șeful Cabinetului de miniștri. 

Șeful Guvernului de la Chișinău a avut o întrevedere și cu reprezentanții mai multor companii maghiare, cu care a discutat despre oportunitățile investiționale ale țării noastre și despre reformele implementate în domeniul financiar și cel juridic, procesele de digitalizare, debirocratizare și modernizare a infrastructurii.

Dorin Recean a invitat oamenii de afaceri din Ungaria să vină cu investiții în țara noastră, în contextul în care peste 40 de companii maghiare de top activează cu succes în țara noastră. „Republica Moldova este un loc sigur pentru investiții și ne dorim să atragem cât mai mult capital pe termen lung, care să ducă la dezvoltarea businessului și crearea locurilor de muncă”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

img24000522

img24000522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!