ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educației propune dublarea plății pentru autorii de manuale noi

09:53 | 26.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) propune dublarea plății pentru autorii de manuale noi, dar și remunerare asigurată pentru autorii celor mai bune manuale școlare. Un proiect în acest sens a fost inițiat de minister, transmite MOLDPRES.

Noile modificări au scopul de a încuraja implicarea celor mai calificate și experimentate cadre didactice din țară în procesul de elaborare a manualelor.

Proiectul completează lista de inițiative existente care vin să îmbunătățească procesul de elaborare și achiziționare a manualelor școlare. Printre acestea se numără aprobarea de către Parlament a modificărilor la Legea privind achizițiile publice, care prevede că în procesul de selectare a manualelor calitatea conținutului va avea o pondere până la 70%, în comparație cu ponderea de 40% aplicată până în prezent.

MEC a menționat că începând cu anul 2022 achiziția de manuale se realizează în conformitate cu un nou Regulament cu privire la selectarea și achiziția manualelor școlare. Evaluatorii proiectelor de manuale sunt selectați în baza unui concurs deschis pe principii de profesionalism, transparență, nediscriminare, echidistanță.

În următoarea perioadă va fi anunțată o nouă licitație pentru achiziționarea a 34 de titluri de manuale școlare.

img24000530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!