ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţia Naţionala Transport Auto şi-a modernizat serviciile prin lansarea mecanismului MDelivery

13:57 | 26.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Agenţia Nationala Transport Auto (ANTA) a anunţat lansarea oficială a serviciului MDelivery, un „mecanism inovator de livrare a rezultatelor prestării serviciilor care consolidează angajamentul instituției pentru eficiență și accesibilitate”, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANTA, integrarea serviciului MDelivery în Sistemul Informatic Automatizat (SIA) e-Autorizatie transport marchează un moment de referință în evoluția către o instituție guvernamentală modernă și orientată spre cetățean. „MDelivery este un serviciu guvernamental de livrare, care optimizează procesul de solicitare și primire a autorizațiilor și actelor permisive eliberate de către ANTA. Prin conectarea SIA e-Autorizatie transport la furnizorii de servicii poștale și de curierat, MDelivery simplifică și accelerează procesul de livrare, contribuind la reducerea costurilor și la eficientizarea comunicării între Agentie și operatorii de transport rutier”, explică sursa citată.

Instituţia menţionează mai multe beneficii pentru operatorii de transport rutier, cum ar fi: automatizarea procesului: Integrarea MDelivery automatizează procesul de solicitare și livrare a autorizațiilor, eliminând necesitatea prezenței fizice la sediul ANTA pentru ridicarea documentelor; reducerea costurilor: Prin eliminarea deplasărilor costisitoare și a costurilor asociate interacțiunilor tradiționale, beneficiarii și Operatorii de Transport Rutier vor beneficia de o reducere semnificativă a costurilor administrative; acces facilitat: Serviciul MDelivery permite primirea autorizațiilor direct la adresa indicată de către beneficiar, facilitând accesul la documente într-un mod eficient și sigur.

În serviciul MDelivery sunt incluse următoarele tipuri de autorizații și acte permisive: autorizații CEMT (anuale și pe termen scurt) cu carnetul de drum; autorizații BSEC; autorizații TRACECA; carnetul foii de parcurs de tip CFP; carnetul foii de parcurs (INTERBUS); autorizații de transport rutier în trafic internațional de mărfuri și persoane; autorizații pendulare; activarea autorizației CEMT pe termen scurt.

ANTA explică şi cum funcționează Mdelivery. „Solicitare Online: Beneficiarii pot solicita autorizații și acte permisive prin intermediul SIA e-Autorizaţie transport. Procesare Automată: Odată ce solicitarea este procesată de ANTA, documentele sunt pregătite pentru livrare. Livrare Securizată: Furnizorii de servicii poștale și de curierat livrează documentele direct la adresa indicată de beneficiar.

„ANTA rămâne dedicată inovației și îmbunătățirii continue pentru a asigura un climat propice dezvoltării durabile a sectorului transportului rutier. MDelivery reprezintă un pas semnificativ în direcția aceasta și un angajament față de cetățeni și parteneri”, rezumă Agentia Nationala Transport Auto.

img24000542

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!