ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” readuce în scenă spectacolul ”Colecționarul”

13:44 | 21.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Spectacolul „Colecționarul”, după romanul semnat de scriitorul englez John Fowles, în regia Danielei Burlaca, va avea loc vineri, 23 februarie, la ora 19.00, la Teatrul "Geneza Art"  din Chișinău, informează MOLDPRES.

Spectacolul reunește o echipă  din care fac parte: regizoarea și actrița Daniela Burlaca și actorii din distribuție: Nicu Țurcanu și Andrei Porubin. Coregrafa este semnată de Irina Slobodeaniuc, scenografia –  Daniela Burlaca, costume – Evgheni Hudorojcov.

Potrivit organizatorilor, ”Colecționarul” este romanul de debut al autorului, în care abordează o situație limită de încătușare și tristețe. Iubirea nu mai este suficientă, libertatea nu mai există și nu se mai poate găsi nicio cale de a scăpa. Personajul central, tânărul Frederick, este un colecționar de fluturi și e pasionat de o fată frumoasă, pe nume Miranda, care devine prizonieră într-o lume subterană. Miranda Grey, ne sugerează prin acest spectacol să scoatem păianjenul din noi și să găsim propria versiune asupra realității. Cel de-al treilea personaj, G. P., mentorul și firul rațiunii lucide, încununează filosofia mesajului autentic și profund. „Colecționarul” este mai mult decât un thriller, este o analiză psihologică fină a ființei umane, strivită de presiunile propriei persoane.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu.

Este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați. 

img24001280

img24001280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!