ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oportunitățile Proiectului AGGRI, apreciate de mai mulţi agricultori moldoveni

14:20 | 22.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Nouă fermieri specializați în creșterea vacilor pentru lapte și-au exprimat intenția de a accesa granturile oferite prin Programul „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură” (AGGRI), lansat la finele anului trecut, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) care a evaluat gradul de implementare a proiectului, la două luni de la demarare.

Potrivit MAIA, în prezent, valoarea sumei solicitate depășește opt milioane de dolari. „Aceste investiții vizează modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de viață pentru animale, achiziționarea de vaci de rasă, implementarea sistemelor fotovoltaice ș.a. Dosarele sunt încă în proces de elaborare”, explică sursa citată.

La fel, au fost anunțate planurile de reabilitare pentru trei sisteme centralizate de irigare: Tudora-Caplani, Etulia și Tețcani.

Proiectul AGGRI a fost lansat pe 19 decembrie 2023. Circa 55 de milioane de dolari vor fi investiți în dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova, până în anul 2029. În această perioadă, se preconizează ca 21 de milioane de dolari să fie acordați agricultorilor sub formă de granturi, pentru stimularea inițiativelor de promovare și dezvoltare a sectorului zootehnic.  

Dosarele pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, până pe 17 mai 2024.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!