ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Anticorupție va contesta sentința de achitare a fostului Procuror General

14:27 | 28.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că va contesta sentința de achitare a fostului Procuror General, Alexandr Stoianoglo, căruia îi este imputată comiterea în complicitate cu ex-șeful Secției resurse umane a Procuraturii Generale a infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, cauza penală pe numele fostul șef de la procuratură a fost pornită în luna octombrie 2021 de către un procuror desemnat de CSP.

Conform materialelor, fostul procuror general și fosta sa subalternă au aprobat acordarea unei îndemnizații la eliberarea din funcție a unui procuror, chiar dacă acesta avea statut de bănuit într-o cauză. Astfel s-a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei (8 459 euro).

Astăzi, magistrații Judecătoriei Chișinău, l-au achitat pe Stoianoglo și subalterna sa. Sentința va fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!