ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenții francofoni de la USMF „Nicolae Testemițanu” au participat la un festival gastronomic

11:25 | 12.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Studenții francofoni de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” originari din Algeria, Congo, India, Franța, Maroc, Tunisia și Republica Moldova, au participat la prima ediție a Festivalului „Gastronomie et Culture Francophones”. Evenimentul a fost organizat de Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF Moldova) la pensiunea „Casa din Luncă” din satul Trebujeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al USMF „Nicolae Testemițanu”, festivalul a marcat debutul activităților dedicate Zilelor Francofoniei 2024 în Republica Moldova și a reunit studenții francofoni de diferite naționalități de la universitățile membre AUF din țară.

Invitați de onoare la eveniment au fost: Mohamed Ketata, director regional al AUF pentru Europa Centrală și Orientală (ECO), Maria Neagu, atașat pentru cooperare, Serviciul de cooperare și de acțiune culturală la Ambasada Franței în Republica Moldova, și Pierre Porru, reprezentantul Ambasadei Belgiei în Moldova.

Veronica Ichim, șeful adjunct al Departamentului Relații Externe și Integrare Europeană, responsabilă de cooperarea francofonă la USMF „Nicolae Testemițanu”, a menționat că organizarea acestui eveniment sociocultural a avut o semnificație deosebită pentru comunitatea de studenți francofoni, deoarece a oferit o platformă unică pentru a celebra și a promova diversitatea culturală și culinară a lumii francofone. „Prin participarea la acest festival, Universitatea noastră a subliniat o dată în plus angajamentul pentru promovarea limbii franceze și a valorilor francofone, fapt ce contribuie la întărirea sentimentului de apartenență și unitate în rândul comunității studenților francofoni”, a opinat Veronica Ichim.

În total, peste 80 de studenți, cadre didactice și elevi francofoni, originari din 11 țări, au celebrat limba franceză și diversitatea culturii franceze. Activitatea a fost organizată pentru a marca 30 de ani de activitate ai AUF în ECO.

img24001742

img24001742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!