
Teatrele din Chișinău vor prezenta în week-end mai multe spectacole
Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole vor prezenta în perioada 20-21 februarie teatrele din capitală, informează MOLDPRES.
Astfel, sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, publicul este așteptat la spectacolul „Cântec de leagăn...” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieții.
Duminică, 21 februarie, la ora 18.00, instituția va oferi publicului spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub. Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.
Teatrul Național ”Satiricus I. L Caragiale” va prezenta sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.30, spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu. Este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați.
Aceeași instituție, își așteaptă publicul duminică, 21 februarie, la ora 18.30, la spectacolul ”Nunta” de Anton P. Cehov, în regia lui Alexandru Grecu. Piesa este o lucrare clasică în sensul deplin al cuvântului, o adevărată capodoperă dramaturgică cehoviană.
Sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Oscar și Tanti Roz, dramă” de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău. Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul știe că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.
Duminică, 21 februarie, la ora 18.30, aceeași instituție readuce în scenă spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber, regie M. Chris Nedeea (România). Este o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț.
Sâmbătă, la ora 18.30, la Teatrul ”Luceafărul”, publicul este așteptat la spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice.
Duminică, 21 februarie, la ora 18.30, la Teatrul ”Luceafărul va avea loc spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi. Piesa a fost montată la Teatrul „Luceafărul” pentru prima dată în anul 1992. Este o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată a acelor vremi care se joacă în toți acești ani cu sala plină.
Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.
A demarat Concursul pentru Premiul Național 2025
Legea cinematografiei va fi modificată. Sergiu Prodan: „Este soluția potrivită, putem asigura o creștere reală și durabilă a industriei cinematografice”
Ziua Universală a Iei, celebrată pentru prima dată la sediul Comisiei Europene din Bruxelles
125 de ani de la nașterea lui Antoine de Saint-Exupéry, marcați la Biblioteca Națională
GALERIE FOTO // IA românească, purtată cu mândrie în Republica Moldova – simbol al rădăcinilor și identității naționale
Ziua Internațională a Iei. Muzeul Național de Etnografie organizează o defilare a portului popular dedicat cămășii cu altiță
Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău are un nou logo: Turnul de Apă devine simbolul identității vizuale a instituției
Republica Moldova preia bune practici din România pentru dezvoltarea destinațiilor turistice
Expoziția de fotografie „Născut la victorie” a artistului ucrainean Boris Bukhman, prezentată la Muzeul Militar și Istoric al Moldovei
FOTO // O expoziție deschisă la Muzeul Național de Istorie oferă o privire asupra istoriei electorale a Republicii Moldova
Președintele ucrainean a ratificat acordul pentru crearea unui tribunal care să judece invazia rusă
Republica Moldova va încheia un acord cu Irlanda privind preschimbarea permiselor de conducere
ANSA lansează o nouă etapă de modernizare prin semnarea unui Memorandum de digitalizare și consolidare a siguranței alimentare
Atomium, un monument emblematic din Bruxelles, va fi închis din cauza unui val de căldură
CEC a acreditat 17 observatori naționali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 28 septembrie
Avertizare hidrologică: Cod Roșu, Portocaliu și Galben de scurgere scăzută a apei în râurile din R. Moldova
Republica Moldova participă la cea de-a 44-a sesiune a Conferinței FAO la Roma
USMF „Nicolae Testemițanu” începe din 21 iulie admiterea pentru anul universitar 2025–2026
Un nou transplant renal a fost efectuat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”
După ce a fugit din închisoare, deținutul fugar de la Tighina a fost implicat în 17 infracțiuni. Ce riscă acesta
Lucrările tinerei pictorițe Nadea Revenco au fost expuse în incinta Parlamentului
Polonia reintroduce controalele la frontierele cu Germania şi Lituania. Ce spune cancelarul Merz
Ucraina va primi de la FMI o nouă tranșă de jumătate de miliard de dolari
Alertă roșie de caniculă în Franța: regiunea pariziană, sub cele mai intense temperaturi din ultimii cinci ani
Germania oferă Moldovei un grant de 5,5 milioane de euro pentru proiecte strategice