
Teatrele din Chișinău vor prezenta în week-end mai multe spectacole
Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole vor prezenta în perioada 20-21 februarie teatrele din capitală, informează MOLDPRES.
Astfel, sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, publicul este așteptat la spectacolul „Cântec de leagăn...” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieții.
Duminică, 21 februarie, la ora 18.00, instituția va oferi publicului spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub. Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.
Teatrul Național ”Satiricus I. L Caragiale” va prezenta sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.30, spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu. Este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați.
Aceeași instituție, își așteaptă publicul duminică, 21 februarie, la ora 18.30, la spectacolul ”Nunta” de Anton P. Cehov, în regia lui Alexandru Grecu. Piesa este o lucrare clasică în sensul deplin al cuvântului, o adevărată capodoperă dramaturgică cehoviană.
Sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Oscar și Tanti Roz, dramă” de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău. Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul știe că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.
Duminică, 21 februarie, la ora 18.30, aceeași instituție readuce în scenă spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber, regie M. Chris Nedeea (România). Este o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț.
Sâmbătă, la ora 18.30, la Teatrul ”Luceafărul”, publicul este așteptat la spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice.
Duminică, 21 februarie, la ora 18.30, la Teatrul ”Luceafărul va avea loc spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi. Piesa a fost montată la Teatrul „Luceafărul” pentru prima dată în anul 1992. Este o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată a acelor vremi care se joacă în toți acești ani cu sala plină.
Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.
„Chirița în provincie” își continuă turneul european în Franța
GALERIE FOTO // Închiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2025”: 160 de dansatori au evoluat în spectacolul „ARTFUSION”
Concert extraordinar la Sala cu Orgă cu prilejul inaugurării Pianului Steinway & Sons
„ARTFUSION”, spectacolul de închidere a Festivalului „Mărțișor”. Peste 160 de dansatori vor evolua la Palatul Național
VIDEO // „Frunze de Dor”, un spectacol despre identitate, tradiție și transformare
Agenda „Mărțișor 2025”// „La MĂRGĂRITARE - Mărțișorul Copiilor”, duminică, la Palatul Național
Lidia Colesnic, bibliotecara care inspiră, educă și creează legături între oameni
„Steaua fără nume” de Mihai Sebastian, sâmbătă la Naționalul „Mihai Eminescu”
Agenda „Mărțișor 2025”// Ștefan Bănică alături de Orchestra Simfonică „George Enescu”, sâmbătă, pe scena Palatului Național
Igor Grosu la Strasbourg: „Democrația din țară este pusă la grele încercări de regimul de la Kremlin”
Vicepremierul Vladimir Bolea, la București: „Interconectarea înseamnă repunerea Republicii Moldova pe harta UE”
Primele 250 tone de motorină din rezerva de stat au ajuns la CFM
Prim-ministrul Dorin Recean, la conferința „Viitorul guvernanței”: „Nu mai putem vorbi, astăzi, despre o guvernare eficientă fără să luăm în considerare tehnologia”
Președinta Maia Sandu și președintele Petr Pavel reafirmă prietenia dintre Moldova și Cehia și angajamentul pentru pace, securitate și un viitor european comun
Șeful diplomației moldovenești a susținut o lecție publică la Universitatea din Kathmandu
Statuia Reginei Maria va fi inaugurată la Chișinău pe 27 martie
Atenție, fals! CNAS avertizează cetățenii asupra unei informații false care circulă în spațiul public
Producători de sâmburoase și pere au învățat de la experţi italieni tehnologii necesare pentru exportul în UE
CEC a prelungit termenul de efectuare a controlului complex al finanțării unor partide politice
2177 de arme de foc scoase din circuitul civil au fost distruse cu sprijinul UE și PNUD
Comisia Unificată de Control cere monitorizarea constantă a posturilor instalate ilegal în Zona de Securitate
Comisia de la Veneția: Proiectul de lege privind Curtea Constituțională respectă standardele internaționale
Votat în Parlament. Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi un ajutor financiar de 30 000 de lei
O agenție de dezvoltare regională din Ucraina, interesată de experiența instituției similare din nordul R. Moldova
Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu președintele Cehiei, Petr Pavel: „Vom continua să muncim pentru a construi un viitor mai sigur și prosper pentru cetățenii noștri”