
O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățarea online în pandemie
New York, 27 nov. /MOLDPRES/. O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățarea online atunci când școlile sunt închise din cauza pandemiei Covid-19, iar trei sferturi din acest total provin din zone rurale sau din familii sărace, arată datele cuprinse în raportul "Stepping forward Connecting today's youth to the digital future", realizat de PwC şi UNICEF, informează AGERPRES și MOLDPRES.
Conform documentului, 86% dintre reprezentanții guvernelor din peste 100 de ţări, care au răspuns unui sondaj UNESCO în 2020, susțin că au oferit elevilor platforme online pentru educația la distanţă.
În acelaşi timp, doar 20% dintre cei chestionați spun că au îmbunătățit accesul la infrastructură şi/sau au oferit dispozitive subvenționate.
"Deşi guvernele trebuie să gestioneze simultan o serie de provocări sociale critice, precum consolidarea sistemelor de asistență medicală, sprijin financiar pentru companii şi șomajul, nu trebuie să renunțe la investițiile pe termen lung în domenii esențiale, precum educația. În plus, situația economică se deteriorează pentru tinerii din medii dezavantajate, unul din şase tineri încetând să mai lucreze de la începutul pandemiei", se arată în cercetarea PwC şi UNICEF.
Raportul de specialitate evidențiază, per ansamblu, că 463 de milioane de elevi din întreaga lume nu au acces la învățarea online pe durata cât școlile sunt închise din cauza pandemiei.
De asemenea, peste 40% dintre tinerii angajați se aflau în sectoare puternic afectate de COVID-19 şi aproape 77% erau în economia informală, ceea ce i-a făcut foarte vulnerabili atunci când companiile au fost închise sau mutate în online ca răspuns la restricțiile pandemice, reiese din datele citate.
PwC este o rețea de firme prezentă în 155 de ţări, cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii în audit, consultanță fiscală şi consultanță pentru afaceri.
foto: life.ro
ONU condamnă cel mai mare atac cu drone al Rusiei împotriva Ucrainei
După un secol de interdicții, la Paris s-a deschis sezonul scăldatului în Sena
Un templu pre-incaș a fost descoperit în Bolivia
Zelenski a discutat cu Donald Trump despre sprijinul pentru Ucraina și perspectivele unui acord de pace
Rusia și Ucraina au efectuat un nou schimb de prizonieri. Zelenski: „Oamenii noștri sunt acasă”
Vicepreședintele unei companii petroliere din Rusia a murit, după ce ar fi căzut de la etajul 17
Un val de frig record loveşte Argentina, Chile şi Uruguay, provocând moartea a 15 persoane
Donald Trump spune că este dezamăgit de Putin după ultima convorbire telefonică
Chinezii vor să străpungă scoarța terestră a Pământului
ANSA a semnat cu Germania un acord de colaborare în domeniul siguranței alimentare și evaluării riscurilor
Ucraina a fost atacată de un număr record de drone: 728 de „Shahed”-uri lansate într-o singură noapte
Peste 19,9 milioane lei au fost direcționați în 2025 către organizații non-profit și entități religioase prin mecanismul desemnării procentuale
Luna iunie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în vestul Europei
CEC: Până pe 14 iulie, partidele trebuie să prezinte la ASP datele despre conducere pentru a fi admise în cursa electorală
Curs valutar anunțat de BNM: Euro și dolarul își mențin valorile
Președinta Maia Sandu, întâlnire cu moldovenii stabiliți în Polonia: „Am discutat despre pașii pe care îi facem pentru a construi o țară sigură, liberă și demnă”
Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în Republica Polonă pentru a consolida relațiile bilaterale, legăturile economice și sprijinul pentru parcursul european al Moldovei
CNAS a finanțat indemnizațiile pentru familiile cu copii
FOTO // Peste 1 800 de tineri au absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Speakerul Igor Grosu: „Sunt cei care, în deceniile ce urmează, vor modela noile generații”
Maia Sandu, discuții cu președintele și premierul Poloniei: „M-am bucurat să regăsesc un sprijin puternic pentru Moldova și pentru drumul nostru european”
„Ginta Latină” din Chișinău, prima instituție culturală din R. Moldova care produce energie verde
Mette Frederiksen: Aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE va întări securitatea și coeziunea comunității europene
Exporturi de mărfuri de peste 810 milioane de dolari în primul trimestru din 2025. România, principalul partener comercial
Fiscul va efectua controale la prestatorii de servicii de agrement
Premierul Dorin Recean, în discuții cu un grup de activiști civici, antreprenori și tineri din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”