ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreprinderea silvică din Hînceşti a început plantările de primăvară

13:22 | 18.03.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Peste trei mii de puieţi au fost sădiţi ieri la pepiniera din Bozieni a Întreprinderii silvice Hînceşti. Prin această acţiune, Agenţia de Stat “Moldsilva” a dat start campaniei de plantare de primăvară şi programului prilejuit de Ziua Internaţională a Pădurilor, marcată la 21 martie, informează MOLDPRES.

Participanţii la acțiune au sădit pe teritoriul pepinierei specii de nuc, mălin, tei, stejar roşu, lemn cîinesc etc.

Potrivit directorului general al Agenției “Moldsilva”, Iurie Apostolachi, activităţile de înverzire sînt valoroase atît pentru silvicultori, cît și pentru  comunitate. “Pentru un rezultat bun în procesul de înrădăcinare, creștere și dezvoltare sînt importante condițiile climaterice, însă nu mai mult ca atitudinea oamenilor față de pădure care trebuie să fie grijulie şi atentă”, a menţionat Iurie Apostolachi.

În aceeași ordine de idei, ministrul Mediului, Sergiu Palihovici, a dat asigurări că va susține prin Fondul Ecologic de Stat proiecte ce țin de sectorul forestier și va depune eforturi pentru a identifica alte surse de finanţare naționale și internaționale.

Agenția „Moldsilva" a planificat în primăvara curentă să creeze culturi silvice pe o suprafață de 837 de hectare. Totodată, pe un teritoriu de peste 2700 ha vor fi efectuate lucrări de ajutorare a regenerării naturale. Cele mai mari terenuri vor fi prelucrate la întreprinderile silvice din Chişinău, Orhei, Hîncești şi Tighina.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15001804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!