ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a decis cîte persoane vor fi admise la studii în instituțiile de învățămînt profesional tehnic și superior

17:13 | 16.06.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi planurile de pregătire a cadrelor de specialitate, pe meserii, specialități și domenii generale de studii, în instituțiile de învățămînt profesional tehnic și superior pentru anul de studii 2015-2016, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, în învățămîntul profesional tehnic secundar se propune admiterea a 11 mii de persoane la 106 meserii. 25 dintre acestea vor fi meserii noi în domeniul agrar, cel al construcțiilor, transporturi, telecomunicații și industria alimentară.

În colegii vor fi admise cel mult nouă mii de persoane la circa 70 de specialități. În universități este preconizată admiterea a circa 18 mii de tineri la studii superioare de licență și opt mii la studii superioare de masterat.

În anul curent admiterea în instituțiile de învățămînt superior se va desfășura în perioada 20 iulie – 31 august.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!