ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de terenuri agricole și o porțiune de drum au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile

09:56 | 17.06.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Zeci de terenuri agricole din raioanele Floreşti, Teleneşti, Ungheni, Nisporeni şi UTA Găgăuzia, dar și o porțiune de drum au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, angajații SPCSE au fost solicitați pentru a pompa apa din mai multe gospodării din localităţile ţării. În satul Măgdăceşti din raionul Criuleni salvatorii au intervenit pentru a elibera de apă beciurile a douăsprezece gospodării, trei subsoluri, dar şi două săli dintr-un complex de ceremonii.

În urma ploii de ieri a fost afectată și o porţiune de drum de 4,5 km din aceiaşi localitate. De asemenea, salvatorii au fost solicitaţi şi în localitatea Delacău din raionul Anenii Noi, unde ploaia a inundat beciurile a două gospodării.

Conform datelor operative, ploaia din ultimele zile a afectat culturile agricole din localităţile raioanelor Floreşti, Teleneşti, Ungheni, Nisporeni şi UTA Găgăuzia. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciului.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img15004117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!