ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a adoptat proiectul legii cu privire la Agentul guvernamental

11:34 | 18.06.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi în prima lectură proiectul legii cu privire la Agentul guvernamental – persoană ce reprezintă Republica Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, informează MOLDPRES.
 
Proiectul stabilește statutul Agentului, atribuțiile acestuia în procesul de executare a hotărîrilor și deciziilor Curții, condițiile pe care trebuie să le întrunească o persoană pentru a fi numită în funcția de agent guvernamental, precum și modul de încetare a activității acestuia.
 
Agentul guvernamental va fi numit în funcție de către Executiv, la propunerea ministrului Justiției, pentru o perioada nedeterminată. Acesta va prezenta anual Guvernului, pînă la data de 15 martie, un raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea executării hotărîrilor Curții Europene. Informații similare vor fi prezentate și Parlamentului, periodic sau la solicitare.
 
Documentul mai prevede crearea unui registru de stat al tuturor hotărîrilor și deciziilor Curții Europene împotriva Republicii Moldova.

Proiectul urmează a fi adoptat și în lectura a doua de Parlament.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan) 

img15004150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!