ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul "De pe strada Trandafirilor" reprezintă R. Moldova la un festival din Rusia

10:16 | 22.06.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Teatrul "De pe strada Trandafirilor" din Chişinău reprezintă astăzi Republica Moldova la Festivalul Internaţional "Koleada Place". Evenimentul se desfăşoară în perioada 19-29 iunie în oraşul Ekaterinburg, Federaţia Rusă şi reuneşte teatre din Kazahstan, Polonia, R. Moldova, Rusia, Serbia, informează MOLDPRES cu referire la surse din cadrul teatrului. 

La acest festival Teatrul "De pe strada Trandafirilor" va prezenta astăzi, începînd cu ora 12.00, monospectacolul-spovedanie "Vernite mne moiu jizni, pojaluista..." de A. Krupin, în regia lui Iuri Harmelin. Cu această piesă actorul Dmitri Dubina a obţinut Premiul pentru cel mai valoros debut la Gala premiilor Uniunii Teatrale din Republica Moldova (2015), precum şi Premiul I la Concursul-recital "Valeriu Cupcea", ediţia a III-ea (2014).

Tot astăzi, cu începere de la ora 19.30, actori ai Teatrului "De pe strada Trandafirilor" vor prezenta publicului din Ekaterinburg spectacolul-dramă "Amerika Rossii podarila parohod", regie - Iuri Harmelin. 

Teatrul "De pe strada Trandafirilor" a mai participat la festivaluri internaţionale din Germania, Israel, Cipru, Ţările Baltice, Ucraina.   

(Reporter - D. Moraru, editor -  M. Jantovan)   

img15004185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!